Articole

Competitia "Tineretul Sudeaza" a ajuns la cea de-a XXIII-a editie - 2018-12-21

"In viata si-n natura, nu-i nimic fara sudura" Sudorii de la Universitaea "Aurel Vlaicu"

Concursul ''Tineretul Sudeaza'' 2010. Sudorii aradeni fruntasi la faza nationala! - 2010-04-30

ARAD - O delegaţie arădeană formată din Paul Chelaru (AMARAD), Hotea Flor

Sudarea lemnului - 2010-01-22

Este vorba despre un procedeu de frictiune care permite asamblarea pieselor de lemn intre ele fa

Evenimente

ESSEN - Targul International de Sudare si Taiere - 2009-11-17

O data la 4 ani are loc Târgul International de Sudare - Taiere (Schweissen & Schneiden)

Concursul Tineretul Sudeaza faza nationala 2009 - 2009-10-17

In data de 30 Septembrie a.c. s-a desfasurat la Turnu Severin, concursul profesional finala

Ziua sudorului - 2008-12-11

Sudorii au, începând cu anul acesta, o zi a lor. Organizaţiile profesional

''Tehnologii'' sudare speciale, solutii complete

Data: 2008-11-11

Tehnologii speciale, specialisti cu inalta calificare

Pentru ca exploatarea echipamentelor este complexa, formarea specialistilor in acest domeniu al sudurii nu este un lucru usor si nici nu se poate face intr-un termen de timp scurt.

Pentru a oferi cea mai buna pregatire personalului propriu dar si celor din firmele partenere dl. Crisan a decis ca instruirea cea mai buna se face tocmai la sediul producatorului. Direct de la sursa. In acest fel orice nelamurire poate fi clarificata pe loc. In plus daca intri in contact direct cu cei ce au "mesterit" echipamentele poti "fura meserie" direct de la sursa. Asta te va scuti sa descoperi pe cheltuiala si timpul tau secretele meseriei.

" Aici suntem ca intr-o familie. Oamenii mei, ca sa lucreze bine, trebuie sa fie motivati. Eu ii respect si ei ma respecta."

In plus, o vizita la Pestera Postojna te motiveaza. Sa vezi ce au facut altii, cu ce se mandresc ei, astfel incat, intors acasa, la locul tau de munca sa incerci sa-ti faci treaba astfel incat sa te poti mandri cu ce ai realizat. Credeti ca suna pompos? Suna la fel ca o "intrecere socialista"? Dar nu este asa. Constructia unei nave, unui vapor sau a unui vagon de cale ferata - pentru ca firma aradeana colaboreaza si cu firme de productie sau reparatii vagoane, nu este un lucru chiar simplu. Iar daca tu ti-ai depune personal efortul la realizarea unei parti din acesta, atunci cand il vezi terminat, sunt sigur ca ai fi mandru de lucru asta!

 

Solutii complete

GROUP CRISAN furnizeaza solutii si servicii in domeniul sudarii pentru sectoare de activitate deosebite: productia de nave maritime si vagoane de cale ferata. Dintre clientii sai se numara: SN Constanta, SN Dr Turnu Severin, Astra Trinity Arad, Romvag Caracal, SMR Bals, Rova Rosiori, Remar Pascani si UCM Resita.

Tehnologie, consumabile, pregatirea de specialisti, oferirea de servicii si know how in domeniul sudarii fac din GROUP CRISAN una din cele mai importante firme private din acest domeniu de activitate. Daca aveti vreo problema ce tine de tehnica sudare, va recomandam sa cereti si parerea unui specialist de la GROUP CRISAN. Aveti sanse mari sa gasiti solutia in conditii de eficienta economica. Incercati.

 

Cercetare dezvoltare

GROUP CRISAN se implica si in oferirea de solutii noi clientilor sai, pentru imbunatatirea performantelor produselor acestora. Un exemplu este si preocuparea in gasirea unor solutii de crestere a rezistentei unor parti componente ale boghiului de cale ferata la socuri si uzura. GROUP CRISAN are o solutie tehnica noua, gasindu-se o tehnologie de incarcare prin sudare a suprafetelor puternic solicitate dinamic in conditii de maxima siguranta a transporturilor feroviare. Solutia tehnica este in curs de brevetare.

 

Viitorul suna bine!

Pentru ca este un impatimit al meseriei si pentru ca i-a descoperit farmecul aparte, dl. Crisan a continuat sa puna mult suflet si sa investeasca si mai mult in a-i invata pe tineri sudura, astfel incat, de cativa ani incoace, organizeaza in perioada mai-iunie, pe propria cheltuiala, faza judeteana a concursului "Tineretul sudeaza".

Tinerii, in numar de 50, se intrec in probe teoretice si practice, iar cei mai buni merg mai departe. Primii sase dintre cei care s-au intrecut pe judet au participat in 2005 la faza nationala si au obtinut locul I.

In organizarea fazei judetene, dl. Crisan ne-a marturisit ca a beneficiat de sprijinul unor institutii de profil, dar si specialisti. "Astra Trinity ne-a pus la dispozitie hala in care s-a desfasurat proba practica si echipamentele necesare". Vom continua organizarea acestui tip de competitie in fiecare an, sub egida Asociatiei Romane de Sudura, pentru a da tinerilor o sansa de afirmare. Sa nu uitam ca intemeietorul sudurii romanesti este un aradean."

GROUP CRISAN are planuri de viitor. Dl. Crisan crede in viitorul meseriei de sudor, "un sudor bun castiga o paine buna pe orice vreme".

 

Ne ajutam, ajutand

In incinta noii hale inaugurata recent, in zona industriala nord-vest - dupa lungi lupte birocratice, GROUP CRISAN va contrui o Scoala de Sudura - in parteneriat cu Primaria Arad si Universitatea Aurel Vlaicu Arad, scoala in care vor invata copii din centrele de minori din Arad. "M-am gandit sa-i invat pe copiii insitutionalizati o meserie, sa se integreze mai usor si mai bine in societate. Sa le dam o sansa. Este visul meu."- ne-a dezvaluit in incheierea discutiei noastre D-l Crisan.

Suntem convinsi ca visul sau va deveni realitate, asa cum iata este o realitate faptul ca la realizarea unor parti importante dintr-o nava maritima participa specialisti din Arad. Cine ar fi crezut?

 

De retinut: 

1. in domeniul echipamentelor de inalta tehnologie este esentiala colaborarea stransa intre furnizorul de tehnologie, furnizorul de servicii si client; 

2. in domenii cheie, de inalt risc, este bine sa oferiti servicii complete: tehnologie, consumabile si servicii de exploatare; 

3. pregatirea si motivarea personalului este determinanta pentru reusita unei afaceri mai ales cand folositi tehnologii de nisa sau inalta tehnologie; 

4. intelegerea nevoilor clientului poate duce la descoperirea de alte oportunitati de afaceri; 

5. directionarea unei parti din profit in investitia in oameni tineri, poate fi o sursa de personal calificat in viitorul apropiat si este o contributie reala la dezvoltarea domeniului d-voastra de activitate si a societatii in general. Nu uitati ca de priceperea oamenilor ce locuiesc intr-un anumit loc, depinde in primul rand bunastarea locului! 

Omul sfanteste locul, fara indoiala!

 

http://www.imm-arad.ro/practici.htm


Articole:

Competitia "Tineretul Sudeaza" a ajuns la cea de-a XXIII-a editie - 2018-12-21
Concursul ''Tineretul Sudeaza'' 2010. Sudorii aradeni fruntasi la faza nationala! - 2010-04-30
Sudarea lemnului - 2010-01-22
Electrozii Wolfram (codificare culori) - 2010-01-14
Sudarea cu Plasma - 2009-03-19
Sudarea Oxiacetilenica - 2009-03-19
Utilizarea gazelor de formare - 2008-12-10
Alegerea parametrilor de sudare pentru oteluri de constructii - 2008-12-10
''Tehnologii'' sudare speciale, solutii complete - 2008-11-11
Aradul are cei mai buni sudori din Romania - 2008-11-11